СУ "Димчо Дебелянов" - Белене на заключителна среща по проект Еразъм + във Франция

В нея участваха 2 учители и 3 ученици

Заключителната среща по проект Еразъм+ „Френският език-паспорт към света” се проведе в гр. Вилфранш де Руерг, Франция. В нея участваха 2 учители и 3 ученици.

"Заедно с нашите партньори от Португалия, Италия, Румъния и Франция работихме заедно в продължение на две години като усилията ни бяха насочени да засилим интереса на учениците към френския език, познат като езика на аристокрацията, европейската дипломация, езикът на любовта – напоследък оставащ в сянката на английския език. Отчитайки този факт,  преподаватели от 5 европейски училища предложихме на своите ученици да  се превърнат в Посланици на френския език и култура в собствените си училища, градове и държави", споделят от СУ "Димчо Дебелянов" - Белене.

"В края на проекта отчитаме, че  целите, които сме си поставили са изпълнени, защото съвременният свят, глобализиращ се все повече и повече, всичко се развива много бързо и тъй като светът ще стане наш общ дом, добрата комуникация с другите минава през знанието  на основните европейски езици.", допълват от училището.

"Френският език ни даде това, което дава владеенето на чужд език на всеки – хоризонти -  един от езиците, който носи допълнителен принос към по-нататъшната реализация на човек и съответно неговото по-високо оценяване.

Емоцията, която носи Еразъм е най-незабравимото нещо – нови приятелства, нови идеи - отворена врата, която ни позволява да се развиваме, пътуваме, да общуваме и да сме част от света. Интересно, вълнуващо и неповторимо приключение. Еразъм-винаги ПЛЮС", отбелязват от СУ "Димчо Дебелянов" - Белене.