В Долна Митрополия завърши курсът по общовойскова подготовка (Снимки)

Във Военновъздушна учебна база "Георги Бенковски" бяха връчени удостоверенията на военнослужещите

  • Във Военновъздушна учебна база "Георги Бенковски" бяха връчени удостоверенията на военнослужещите, които успешно завършиха курса за придобиване на длъжностна квалификация "Войник - първи етап общовойскова подготовка".

    Удостоверенията бяха връчени от командира на ВВУБ "Георги Бенковски" – полковник Петър Банков и началника на щаба – полковник Ивайло Пешаков. Полковник Банков ги поздрави по случай завършването и им пожела успешно прилагане на придобитите знания и професионално развитие.

  • На базата на постигнатите резултати командно-инструкторският състав изказа задоволство, че обучението е проведено на много високо ниво, обучаемите са придобили необходимите умения и навици, което е добра основа за тяхната качествена реализация като кадрови военнослужещи. Показател за ефективността на обучението е постигнатият общ успех "Много добър".

  • В края на обучението те положиха комплексни теоретични и практически изпити, които се проведоха в полеви условия и обстановка максимално близка до реалната.

  • Курсът има теоретико-практическа насоченост по подготовка на обучаемите за заемане на войнишки длъжности във формированията на Военновъздушните сили. В продължение на 8 седмици курсистите преминаха предвидените в учебната програма лекции и практически занятия по десет дисциплини.