Във Варна представят книгата "Останете живи", посветена на каузата да се спре войната по пътищата

Изданието ще бъде представено в морската столица на 17 юни

По покана на народния представител от Парламентарната група на ГЕРБ Нели Петрова във Варна ще гостува журналистът от Плевен Георги Стоянов - автор на книгата "Останете живи", която е посветена на каузата да се спре войната по пътищата.

Със съдействието на дирекция "Превенции" в община Варна изданието ще бъде представено в морската столица на 17 юни (понеделник). Срещата на автора с варненската публика ще се състои от 12:00 ч. в зала 12 (на втория етаж) в Младежкия дом.

"Останете живи" събира истории на участници в инциденти, полицаи, близки и приятели на загинали и ранени по пътищата на страната ни. Чрез книгата варненският депутат Нели Петрова, която загуби дъщеря си при катастрофа на пешеходна пътека, се надява повече млади хора да осъзнаят навреме колко е важно да бъдат отговорни и разумни участници в движението.

"Тази книга е за инстинкта ни за самосъхранение”, споделя авторът Георги Стоянов, изтъквайки, че човешкият фактор влияе най-много за големия брой жертви по пътищата, а кървавата статистика изобилства от инциденти в резултат на несъобразена или превишена скорост, неправилно изпреварване, неспазване на дистанция, навлизане в насрещното, отнемане на предимство, технически неизправни автомобили, шофиране след употреба на алкохол и наркотици, сядане зад волана без книжка, управление без колан, гонки и др.

Наред с истинските истории, които са събрани в изданието, Георги Стоянов предлага на читателите и статистически данни, показателни за тенденциите при пътнотранспортните произшествия, както и полезни за младите хора съвети за действие при катастрофи и за оказване на помощ на пострадали.

Още информация за книгата може да откриете на нейната фейсбук страница ОСТАНЕТЕ ЖИВИ