Плевенският клуб "Олимпиец" ще реализира проект "Волейболът като метод за изграждане на социални умения"

Клубът започва работа сред ученици и студенти за превенция на зависимостите и агресията

През 2019 година сдружение "Спортен клуб по волейбол "Олимпиец" ще реализира проект "Волейболът като метод за изграждане на социални умения“, одобрен по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2019 година към Министерство на младежта и спорта, с договор № 25-00-24/05.06.2019 г.

Целева група на проекта ще са ученици от средните училища в град Плевен на възраст от 15-19 г./не навършени/, както и младежи на възраст 19-29 години, до които е достигнала информация за проекта и желаят свободно да се включат в проектните дейности, съобщават от клуба.

Общата цел на проекта ще е насочена към изграждане на социално отговорно поведение у младежите, чрез ограничаване на различните форми на агресия и превенция различни форми на зависимости, чрез спорта – волейбол, като средство за подобряване качеството на живот и социалната им адаптация. 

По проекта ще се работи през цялото лято, а през септември ще бъде организиран демонстративен турнир по волейбол, на който ще бъдат поканени клубове от цялата страна.