Излиза от печат "3 в 1" издание на "Пътеводител Дунав Ултра"

Помагалото е първо по рода си промоционално издание, което ще се разпространява безплатно

Уникален по рода си инструмент “3 в 1” – Пътеводител тип карта Дунав Ултра, ще види бял свят до броени дни. Помагалото за приключенци и вело(и не само)туристи, е първо по рода си промоционално издание, което ще се разпространява безплатно, от края на месец юни.

Зад разработката на иновативния продукт се обединяват три екипа – лидерът в българската картография Картгео ООД, Дизайнерско студио “Банерджийница” и този на “Дунав Ултра”. За да бъде едновременно максимално удобна и компактна, информацията е разположена на общо 32 страници, с формат 20 Х 10 см, а техническата информация за денивелацията (полезна за велотуристи и приключенци) е адаптирана и визуализирана по интуитивен и интересен начин.

Самата карта ще се разпространява физически в страната, чрез търговската верига на “Bike Center” и тази на Фотопавилион.

Изданието ще бъде налично и в партньорски на Дунав Ултра логистични точки – хотели и къщи за гости, както и в основните туристически центрове по поречието на река Дунав у нас.

Пътеводителят ще съдържа картографска информация за преминаването на целия веломаршрут “Дунав Ултра” – от началната му точка – най-северозападното населено място на страната с.Куделин, Видинско до крайната точка на маршрута – най-североизточното населено място – с.Дуранкулак, обл.Шабла. В него ще откриете най-интересните места за посещение във Видин, Лом, Козлодуй, Оряхово, Никопол, Белене, Свищов, Две Могили, Русе, Главиница, Тутракан, Силистра, Добрич и района около Дуранкулак.

Представени са в обобщен вид някои от най-отличителните характеристики на региона по поречието на Дунав в България – вкл.фактът, че той е бил част от т.нар.Дунавски лимес – граничната зона на Римската империя (I-V в.н.е.), информация за дунавския и добруджански фолклор, характерни за региона традиции, кулинария и вино.