Бесен екшън с наркодилър, има ранен полицай

При извършена промивка на стомаха на 34-годишния в ЦСМП - Плевен той повръща жълто станиолово топче

На 18 юни е проведена специализирана операция по линия "Наркотици" от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Плевен и служители на РУ-Гулянци.

В 12.55 часа в областния град на кръстовището на улица "Неофит Бозвели" и улица "Дунав" е спрян за проверка 34-годишен от Червен бряг. При обиск е намерено и иззето прозрачно полиетиленово пликче с размери 4х1,5см., съдържащо бяло кристалообразно вещество.

При задържането мъжът оказва яростна съпротива. Избутва с длани в областта на гърдите един от полицаите и го поваля на земята. При падането на земята служителят на реда получава открита фрактура на глезен на левия крак и скъсани глезенни връзки. Настанен е в клиника по Ортопедия за оперативно лечение. За престъпление по чл. 131, ал.2 и чл.270 от НК е уведомен дежурен прокурор.

При извършена промивка на стомаха на 34-годишния в ЦСМП - Плевен той повръща жълто станиолово топче. При тест на урината му е установено наличието на метамфетамин, амфетамин и екстази.

Извършено е претърсване на лек автомобил "Ауди А4", ползван от собственика на наркотика, и в раница са намерени и иззети стъклена колба с височина 10 см. и диаметър 2 см., съдържаща прозрачна течност; 10 празни  стъклени колби  с височина 10 см. и диаметър 2 см.; 2 полиетиленови пакетчета с 2х2см., съдържащи кафяво прахообразно вещество.

Предстои назначаване на физико - химична експертиза на намерените и иззети вещества. За престъпление по чл.354 а, ал.3 от НК е уведомен дежурен прокурор при ОП - Плевен. 34-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"