Известна фирма става спонсор на Спартак?

"Издръжката на Спартак не е задължение на никого, освен на УС на клуба", коментира Георг Спартански

Какво се случва с футболния Спартак? Има ли финансова стабилност и ще успее ли клубът да започне участието си във Втора лига? Тези и други въпроси си задават много от футболните фенове в града на Панорамата, а някои от тях бяха поставени във фейсбук групата "Забелязано в Плевен", където намериха своя отговор от кмета Георг Спартански.

"Издръжката на частния футболен клуб не е задължение на никого, освен на УС на клуба. Второ, общинският съвет, без да е длъжен, дава на клуба 100 000 лв. Трето, кметът, без да му е задължение, в момента води разговори с известна фирма за спонсорство, както и с президента на БФС във връзка с изграждане с пари на съюза на игрището зад стадиона, известно като "Сгурията". Четвърто, кметът, без да му е задължение, плаща водата, тока и т.н., всички разходи по издръжката на стадиона, предоставен безплатно на ФК. Пето, има изготвен проект за модернизация на стадион "Плевен" и молба за целево държавно финансиране е депозирана от мен и председателя на общинския съвет Мартин Митев до министър-председателя на РБ и до финансовия министър още преди около 2,5-3 години. Депозирано е искане и за довършване от държавата на втория етап на зала"Арена Плевен. Досега не се е случило, но както разбирате, това, което зависи от кмета и общинския съвет е направено", коментира Спартански.

Кметът разкрива още, че клубът има към днешна дата 33 000 лева задължения към футболистите за заплати, премии и т.н. До дни този въпрос щял да бъде изчистен чрез фирма, която поела ангажимент да го направи. Освен това, известна банка обещала в отговор на писмото му до нея да помогне финансово.