Войната на пътя продължава: 24 са загиналите в катастрофи за седмица!

Заради статистиката МВР започна операция за контрол в цялата страна,

24 души са загинали при катастрофи у нас за последната седмица. Това съобщи пред „Хоризонт“ комисар Росен Рапчев, началник на Пътна полиция, предаде БНР.

Той посочи и най-честите причини за катастрофи у нас: "Основните причини, това са несъобразената и превишена скорост, както и отнемането на предимство. Също така, немаловажни са тези уязвими участници в движението - пешеходците, велосипедистите и мотористите. Имаме трима загинали за този период мотористи, които са се сблъскали с моторно-превозно средство. Двама велосипедисти са загубили живота си, движейки се извън пътищата, извън населените места, особено в тъмната част, без да са осигурили своята видимост. Знаете, че велосипедистите в тъмната част на нощта трябва да се движат със светлоотразителни елементи по тях“.

Апелираме към всички граждани да се движат наистина с повишено внимание, да не изпреварват на места, където е забранено, допълни Рапчев.

Заради статистиката МВР започна операция за контрол в цялата страна, допълни Рапчев: "Тези причини доведоха до стартирането на по-засилени проверки от страна на Пътна полиция. Всички възможни технически средства за контрол на скоростта използваме и ги натоварваме възможно най-много“.