Резултатите от вторите тестове в Спартак 1919 са готови, отчетоха сериозно подобрение

Анализите показват голямо подобрение във всички показатели на играчите

Резултатите от вторите тестове във Спартак 1919 са готови и анализите показват голямо подобрение във всички показатели на играчите, съобщиха от клуба. И трите набора - 2004, 2005 и 2006 са подобрили значително контрола на топката, прецизноста на подаванията, скоростта на дрибъл, линейната си скорост, скоростта със смяна на посоката и взривността - все качества, които са от съществено значение в съвременния футбол.

При набор 2004 от всички показатели на играчите има само 5 стойности, които са в червената зона, в сравнение с 38 от месец февруари. Зелените стойности от първите тестове бяха 46, сега са 101!

При 2005 от 39 червени стойности, вече са 23. От 23 зелени, са нарастнали на 64!

Набор 2006, който се представи най-слабо февруари месец, се е подобрил значително, като през февруари само 6 стойности са били в зелената зона, докато сега са 38 (броят е по-малък, тъй като играчите там са по-малко)!

"Резултатите от тестовете не са най-определящото нещо. Също така, тези тестове не са единствените с които оценяваме качеството на нашите играчи или тяхното развитие. Има още много важни фактори, които в тези тестове не се виждат, но знаем, че също сме подобрили значително. Все пак е радващо да се види огромната разлика, която успяхме да направим само в рамките на няколко месеца. Това ни кара да се чувстваме горди с положените усилия от играчите и от клуба, но същевременно ни задължава да сме още по-отдадени и ефективни занапред, защото темповете на развитие трябва да продължат. Когато се види графиката със стойностите от февруари и сега от юни, се вижда още по-очевидно, колко голям е прогресът в индивидуален план за всеки играч. Именно това е и основния приоритет пред нас - развитието на всеки футболист и подготовката на неговия път за професионалния футбол!", коментира директорът на школата Радостин Александров.

"Чака ни още много работа - по всички набори и с всички играчи, но сега, когато правим равносметка за изминалите месеци, смело мога да заявя, че сме доволни от свършеното до момента и сме щастливи с резултатите от положения труд.  Гладът, обаче, расте и занапред целите ни ще стават по-високи, а изискванията към играчите още по-специфични. Благодарен съм на целия екип, за огромното желание и себераздаване, за да могат децата да получат възможно най-доброто развитие, което можем да им осигурим.  Всички сме благодарни и на собственика на клуба, който е също толкова отдаден, колкото сме и ние за каузата, която въпреки всички спънки и трудности, продължава да се надгражда и развива. Най-вече сме благодарни на децата за огромното себераздаване от тяхна страна и доверието което имат към нас. Всичко което правим е за тях и си струва!", допълва Радостин Александров