Увеличават санкциите за кучета без повод и намордник

Депутатите от ГЕРБ внесоха промени в Закона за ветеринарномедицинската дейност

Депутатите от ГЕРБ внесоха промени в Закона за ветеринарномедицинската дейност. С тях се увеличават санкциите при свободно пускане и разхождане на кучета без повод, както и на агресивни кучета без намордник, информира tribune.bg.

"Стараем се да защитим обществения интерес, без да ощетяваме собствениците на домашни любимци“, посочи народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя обясни, че за куче без повод, което е над 5 килограма, санкцията да бъде 300 лева.

"За куче без наморник увеличаваме десетократно санкцията от 100 на 1000лв. Предвидили сме увеличение и в частта за разхождане на кучета на детски площадки“, подчерта Атанасова и допълни, че това ще се отнася и за разходки на домашни любимци на забранени за това места от общините.

Само за няколко часа, след като народният представител от ГЕРБ е внесла законопроекта в деловодството на Народното събрание, към нея са се обърнали представители на различни неправителствени организации /НПО/ с предложения от най-различен характер. Затова Атанасова призова НПО-тата за по-голяма активност, както и за това в най-кратки срокове да представят своите предложения в правната комисия на Народното Събрание.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен