Невролозите препоръчват: Първият учебен час да започва в 9

Започването на часовете по-късно може да има положителен върху здравето на децата

Училището да започва най-рано в 9 часа. Това препоръчват невролози от Американската академия по медицина на съня. Те са провели проучване с 15 000 ученици. Невролозите смятат, че изместването на началния час за децата в средните училища и гимназиите към 9 ч е по-правилно по отношение на биологията. В пубертета с бушуването на хормоните се “измества” и сънят - учениците заспиват по-късно и сутрин са недоспали, ако трябва да стават рано, съобщава „24 часа“.

През пубертета телата на съзряващите момчета и момичета преминават през редица промени, включително такива, които диктуват техния график за сън. Тийнейджърите се нуждаят от повече сън като цяло, но освен това се изместват и техните цикли на сън. Естественото чувство, че им се доспива, настъпва по-късно от това, което социалният живот диктува, което означава, че и събуждането без насилие се измества в по-късна сутрин - към 8-9 часа.

Началото на училищния ден по сегашните стандарти започва по-рано. Резултатът е, че децата не си доспиват. Започването на часовете по-късно през деня може да има положителен ефект върху тийнейджърите - както върху здравето им, така и върху академичния им успех, обясняват невролози от Американската академия по медицина на съня.  Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"