По 20 деца на занятие преминават през площадките за пътна безопасност и приложно колоездене в Балван

Животът

24-06-2019, 11:57

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

10 деца са пострадали в катастрофи от началото на годината в областта

Голям интерес отчита Областната дирекция на МВР във Велико Търново към изградените площадки за пътна безопасност и приложно колоездене в Балван. Това съобщи днес полицейски инспектор Красимир Косев от сектор „Пътна полиция”. Средно около 20 деца преминават на занятие през специализираните площадки и се забелязва, че стават все по-дисциплинирани и запознати с правилата, коментира инспектор Косев.

9 са тежките пътни произшествия във Великотърновска област от началото на годината, при които са пострадали 10 деца. 4 от тях са ранени, возейки се в автомобил, три като колоездачи и три – като пешеходци. През същия период на миналата година пострадалите деца на пътя са били 20.

Великотърновската полиция е набелязала мерки през цялата ваканция за превенция на пътния травматизъм. Тази седмица засилени проверки ще има край училищата по повод празненствата, свързани с края на учебната година. Ще бъдат проверявани шофьорите на автобуси, които ще превозват децата на екскурзии. Още пет инициативи под надслов „Да пазим децата на пътя” ще бъдат проведени с малчугани от Центровете за работа с деца и младежи в региона, които ще раздават листовки на водачите за повишено внимание. На 2 юли се открива и традиционната Детска полицейска академия, чийто домакин тази година ще е град Дебелец.