Ивет Горанова донесе златния медал от Минск в Плевен

Нови предизвикателства се задават пред родната карате надежда

В КБИ "Петромакс" - Плевен посрещнаха с букет и овации европейската олимпийска шампионка по карате за жени от Минск - Ивет Горанова. Особено горд с представянето й е вицепрезидентът на Българската национална федерация карате и президент на клуба Русалин Русалинов, който неведнъж е отбелязвал, че възпитаничката му показва постоянство и е въпрос на време да стигне до върховете.

Припомняме, че Ивет завоюва титлата в категория до 55 кг „Кумите“ в Минск. Във финала нашето момиче надделя с 4:3 над украинката Анжелика Терлюга. С успеха тя добави още едно ценно отличие към визитката си, в която има по един бронзов медал от световно и европейско първенство. 

След европейските олимпийски игри в Минск за родната карате надежда предстои възстановяване и тренировъчен лагер. Септември ще има турнир в Токио, а след това още един в Москва. Ивет ще участва на световното първенство за девойки до 21 г. Има и още един голям турнир от Премиер лигата в Мадрид. През този период се очакват да бъдат направени и 2-3 лагера в чужбина.