Как и защо се стигна до трагичния инцидент с ученик от Кнежа в Слънчев бряг?

Смята се, че са били нарушени две основни правила за влизането в морето

16-годишно момче от Кнежа се удави в Слънчев бряг. Детето е било в курорта заедно с други деца, заради фолклорен фестивал. Видели го последно в 11 часа преди обед в базата. Половин час по-късно спасителите го извадили безжизнен от водата. За съжаление, на са успели да го реанимират, информираха в новинарската емисия на Нова тв.

Смята се, че са били нарушени две основни правила за влизането в морето. Първо самото дете е влязло във водата след обилно хранене. Второто основно правило е, че при групи от деца от по 10 души – всяка група трябва да има свой спасител.

"Веднага са свирили хората, детето е било зад шамандурата. Влезли са, реагирали са, изкарали са го. Направили са му първата долекарска помощ. Момчето, което е било във водата, е поело обилно количество храна. Човек, когато се нахрани и влезе във водата, кръвта влиза в стомаха и няма необходимите реакции”, обясни спасителят Благовест Точков.

„Този нелеп инцидент е не само загуба за семейството, но загуба и за нас и нашия труд. Групи деца над 10 човека трябва да имат спасител. Всички групи са предупредени от колегите. Лично съм предупреждавал много от тях. Всички трябва да обръщат внимание на това, тъй като, разберете, борим се срещу природата”, каза старши спасителят Здравко Кутрев.

"Думите не стигат да опишат огромната болка, мъка и тъга. Почивай в мир, скъпо дете! Ще ни липсваш ужасно много! За винаги ще останеш в нашите спомени като един отличен ученик, безкрайно умен и талантлив. Колективът на ПГЗ "Стефан Цанов" изказва съболезнования на семейството и близките на Ангел Пачалов", написаха от училището на момчето във Фейсбук.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен