В Плевен представят данни за нивото на сивата икономика в България

Пресконференцията ще се проведе в понеделник

Днес, 8 юли, от 11 часа, в залата на БТА, гр. Плевен, ще се проведе пресконференция на тема "Заплашва ли човешки животи сивата икономика в България?".

В нея ще участват президентът на КНСБ Пламен Димитров, лидерът на Федерацията на независимите синдикати в земеделието Светла Василева, националният секретар на КНСБ Даниела Алексиева, областният координатор на КНСБ Янчо Андонов, за участие са поканени представители на местните структури на ГИТ и НАП.

На пресконференцията ще бъдат представени данни за нивото на сивата икономика в България, както и предложенията на КНСБ за справяне с това явление. Ще бъде представено и новото приложение на КНСБ VOX, с което всеки работник или клиент може да подаде сигнал за некоректни практики на работодатели и фирми.

Мобилната апликация е част от кампанията на КНСБ "Сивото убива". Тя е разработена по проект №BG05SFOP001-2.009-0174 „Активно гражданско участие за превенция и ограничаване на недекларираната заетост в България“, финансиран от Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Основната цел на проекта е разработване и отправяне на препоръки за подобряване на регулаторната среда и ефективността на политиките за превенция и ограничаване на недекларираната заетост в България при спазване на принципа на открито и отговорно управление.