Концерт под надслов "Приносът на България в европейската културна съкровищница” се състоя в Брест

В концертната програма взеха участие местни певчески и танцови групи

Концерт под надслов „Приносът на България в европейската културна съкровищница” събра жителите на село Брест, община Гулянци в месното читалище „Никола Вапцаров 1897”. Събитието откри кметът на селото Цецо Луканов, който акцентира върху богатството на българския фолклор, допълващ със своята неповторима самобитност многообразието на европейската културна съкровищница.

В концертната програма взеха участие местни певчески и танцови формации, от различни възрастови групи. На сцената на читалището се извиха кръшни български хора и прозвучаха едни от най-красивите български народни песни. Овациите на публиката спечелиха и най-малките участници в концертната програма, които очароваха присъстващите с актьорските си заложби, представяйки сценката „Разговор с баба, разговор с дядо”.

Събитието е част от мероприятията по дейност 2 на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС – 2019 и бе реализирано от областна администрация – Плевен в сътрудничество с НЧ „Н.Й. Вапцаров”, с. Брест.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен