Ивет Горанова: Играя не за себе си, а за родината!

На 3 август големият ни талант заминава на лагер в Украйна

"На 3 август заминавам на лагер в Украйна. В края на август - от 25 до 1 септември сме на лагер с националния отбор в Кранево. 5 и 6 септември ни е първата Премиер лига в Токио. След това всеки месец имаме по две-три състезания", споделя Ивет Горанова в интервю за "Блиц Спорт".

"Чрез Премиер лигите трупаме точки за класиране на Олимпиадата в Токио догодина. В Премиер лигата участваме състезателките, които сме в Топ 100. Коефициентът там е 6, което значи, че точките, които вземем се умножават по 6. Имaме и Серия "А", което също дава точки, но няма ограничения за броя състезатели в категорията и се събираме по 140-150 човека при жените, а мъжете са над 200. Там коефициентът е по 3 и следователно се събират по-малко точки за Олимпиадата. Октомври пък е световното първенство до 21 години", допълва най-добрата родна каратистка.

"Много силно го искам олимпийското злато и за това работя. Силно желая да радвам цяла България с успехите си. Играя не за себе си, а за родината! На състезанието в Минск бях единствената каратистка от България. Целият  колектив, който бяхме, всеки един от тях играеше не само за себе си, а за цялата ни делегация. Този медал е за всички, които бяхме там. Подкрепяхме се, беше супер емоционално. За първи път бях на подобен голям форум, представям си колко по-зрелищно ще бъде на Олимпиадата в Токио", коментира Ивет.

Цялото интервю четете в "Блиц Спорт"