България с Роси Денчева и Йоана Константинова в състава си се класира за финала в Италия

Утре нашите момичета ще играят на финал срещу Великобритания

Националките на България до 12 г. постигнаха четвърта убедителна победа и се класираха за финала на много престижен турнир в Резато (Италия).

Българките разгромиха представителките на домакините от Италия с 3-0 победи.

Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен) разгроми с 6-1, 6-0 Аурора Носеи. Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен) се наложи с 6-1 6-3 над Ариана Силви. В срещата по двойки Контантинова и Денчева победиха с 6-1, 6-4 Носеи и Коати.

Утре нашите момичета ще играят на финал срещу Великобритания.

Българският отбор участва в кампания за борба срещу онкозаболявания заедно с редица именити италиански тенисисти като Матео Беретини, Сара Ерани, Андреа Сепи, Марко Чекинато и др.

Момчетата до 12 г. играят в момента полуфинал срещу Италия .

България получава за първи път покана за участие в този турнир. Тя идва Тази благодарение на добрите резултати на детско-юношеския тенис и работата на Българската федерация по тенис.

В турнира се участва само със специална покана от организаторите. В надпреварата участват 8 от водещите държави при подрастващите тенисисти.

Капитани на нашите отбори са националните треньори по програмата „Новите шампиони" Михаил Минчев и Велиан Бакалов. Мачовете са съставени от два сингъла и среща по двойки.

При момчетата България е представена от Александър Василев (ТК "15:40", гр.София), Йоан Найденов (ТК "15:40", гр.София) и Ивайло Симеонов (ТК "Кристи", гр.Дряново).

При момичетата България е в състав : Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен), Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен) и Ивона Савекова (ТК "Локо 98", гр.Пловдив).