Ники Тодоров приключи с 4 гола участието си в предсезонната подготовка на новия си клуб в Шотландия

Голмайсторът от Плевен се присъедини миналия месец към Инвърнес

Българският нападател Николай Тодоров приключи с четири гола участието си в предсезонната подготовка на новия си клуб в Шотландия - Инвърнес, съобщава sportal.bg. Голмайсторът от Плевен се присъедини миналия месец към тима от Чемпиъншип, който не крие амбициите си да се завърне сред най-добрите в страната. Тодоров, който за последно игра в изпадналия в Лига 1 Фолкърк, се разписа по веднъж във вратата на Клач и Сейнт Джонстън, а в проверката с Форес реализира два гола.

22-годишният българин продължава да трупа опит в Шотландия, където премина по-голямата част от кариерата му до момента. След трансфера си от Нотингам Форест в Хартс през 2016-а, Тодоров последователно бе преотстъпван на Каудънбийт, Ливингстън и Куин ъф дъ Саут. 

Миналото лято нападателят се раздели с тима от Единбург, като през есента опита късмета си в Италия, където игра за третодивизионния Риети. В началото на годината Николай се завърна в Шотландия и подписа с Фолкърк, който обаче изпадна от Чемпиъншип в последния кръг заради по-лоша голова разлика.

В кариерата си във второто ниво на шотландския футбол до момента българинът има 33 мача и 3 гола. Безспорно най-силният сезон в кариерата му досега пък е 2016/2017, в който изигра 14 мача, вкара 4 гола и помогна на Ливингстън да спечели титлата в Лига 1 и промоция в Чемпиъншип.