Талантите на Картинг Клуб Плевен с достойно представяне на шампионата в Румъния

Той се състоя на пистата Таргу Секуиеск при много участници и изключително силна конкуренция

Таланти от Картинг Клуб Плевен взеха участие в 3-ия кръг от Masters шампионата на Румъния по картинг. Той се състоя на пистата Таргу Секуиеск при много участници и изключително силна конкуренция. За жалост нашите състезатели нямаха шанс. Иначе щяха да постигнат още по-добри класирания, информират от karting.bg.

В клас Mini ROK Марк Баневски постигна най-добро време в квалификацията с нов рекорд на пистата и след това в първия финал стартира от полпозишън. Плевенският пилот водеше в състезанието, но когато настигна изостанал с обиколка пилот, нашият представител беше ударен.

Ядосан от постъпката му, Марк го удари по каската, защото му съсипа състезанието и беше дисквалифициран. Във втория манш българският пилот съответно стартира последен, но след страхотно каране и много изпреварвания завърши втори, само на 0.2 сек от победителя. В крайното класиране Баневски стана 5-и с 20 точки.

Също 20 точки от двата манша събра друг наш представител Томи Хаджийски. В първия финал той завърши 4-и, като направи и най-бързата обиколка. Във втория финал нямаше добра скорост и остана 9-и. Така в общото подреждане остана 6-и, зад Баневски.

Третият наш представител в клас Mini ROK Стиан Симеонов (на снимката горе) завърши 10-и в първия манш. Във втория наказание от 3 секунди за инцидент го пратиха предпоследен – 14-и. В общото подреждане той е 13-и с 8 точки.

В кралския клас KZ участва друг наш пилот Искрин Арабаджиев, който спечели първия кръг от сезона. В първия манш той финишира 3-и, но бе наказан с 10 сек и бе класиран 7-и. Във втория той направи най-бързата обиколка, но остана 10-и. В общото класиране с 15 точки той е 9-и.