Ивет Горанова: Агресията е враг на спорта

19-годишната състезателка от Плевен подкрепи проекта "България: Срещу агресията в спорта 2019"

Ивет Горанова продължава да жъне успехи. 19-годишната състезателка от Плевен завоюва наскоро златото на Европейските игри в Минск, надделявайки над конкуренцията в категория до 55 килограма "кумите". За Ивет това бе поредно ценно отличие в актива й след бронзовите медали от световно и европейско първенство.

Припомняме, че възпитаничката на треньора Ангел Ленков от клуб "Петромакс" смая света през 2018 г., когато заслужи третото място на Мондиала в испанската столица Мадрид. И то още при дебюта си при жените. Ивет е още по-амбицирана за олимпийска титла догодина и несъмнено е сред фаворитките за Игрите в Токио.

През изминалия уикенд големият ни талант подкрепи проекта "България: Срещу агресията в спорта 2019" на Регионалната агенция за предприемачество и иновации – Варна (РАПИВ) в Националната спортна база "Спорт палас" до Варна. Младежи, млади спортни журналисти и спортисти обсъждаха съвместно с преподаватели на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" механизми за разпознаване на видовете агресия и зависимости при провеждане и отразяване на спортни събития и технологии за туширане на агресивно поведение.

"Моята цел е да мотивирам децата още в ранна възраст да влезнат в залите и по този начин да овладяват агресията. Трябва да се изчистват от нея навреме. Те нямат нужда да трупат негативна енергия в себе си. Моят сенсей Русалин Русалинов казва че преди да вземеш решение трябва да помислиш. Трябва да се контролираш. Агресията е враг на спорта. С агресия може да загубиш. Няма нищо общо със спортната злоба - тя е желание за победа, желание за успех!", категорична е Ивет.

В събитието край морето Ивет взе участие и като треньор на футболен отбор. На терена тя се изправи срещу Тайбе Юсеин - световна шампионка по борба. В приятелския двубой, съпътстващ проекта "България: Срещу агресията в спорта 2019", участваха Мария Оряшкова - златна медалистка по самбо от европейското първенство в Минск 2019, баскетболистът Божидар Аврамов, спортисти от различни държави, журналисти, сред които главният редактор на Plevenutre.bg Георги Стоянов, съдии, студенти и дори част от мениджърския състав на НСБ "Спорт палас". След изключително красива и спортсменска игра отборът на Ивет Горанова победи с 4:2.

Ивет Горанова подкрепи проекта "България: Срещу агресията в спорта" (Снимки)