Благотворителен търг на галавечерята в чест на Христо Стоичков в Плевен

Събитието е част от лятното турне за представяне на биографията на Камата

Първите футболни обувки на Стоичков, обувки на Луис Суарес и Жерар Пике, фланелка и вратарски ръкавици на Хорхе Кампос и други други сувенири ще могат да закупят гостите на тържествената галавечеря в чест на легендарния футболист в Плевен. Събитието е част от лятното турне за представяне на биографията на Камата – написаната в съавторство със спортния журналист Владимир Памуков книга "Христо Стоичков. Историята".

Стоичков и Памуков гостуват в Плевен на 26 юли, а събраните средства ще отидат в полза на Фондация "Св. Иван Рилски" – Плевен. Тя ще ги използва за закупуване и даряване на импланти на жени с карцином на гърдата, мобилна стоматологична помощ в малките населени места и даряване на зъбни протези на социално слаби възрастни хора.

Домакин на събитието е плевенската верига ресторанти и магазини LIFE, а съорганизатор – издателство "Софтпрес", което публикува биографията на Камата.

За доброто настроение ще се погрижат комикът Димитър Туджаров-Шкумбата и журналистът Иво Райчев.

Биографията на Модерния ляв е истински феномен за родното книгоиздаване и вече има над 50 000 продадени екземпляра само 9 месеца след излизането си. "Историята" разказва за смайващото пътешествие на едно момче от уличката на съседния блок до стохилядната сцена на "Камп Ноу" и в нея единственият български футболист, носител на "Златна топка", най-после допуска публиката близо до себе си.

Датите и местата на провеждане на следващите срещи с Христо Стоичков:

26 юли, 20 ч. – Плевен, ресторант Life, вход: с куверти

28 юли, 18 ч. – Русе, зала „Монбат Арена“, вход: 25 лв. с включена в цената на билета книга подарък.

Всичко най-важно за лятното турне на Христо Стоичков – 25 години от САЩ '94, може да бъде видяно на специално създадената страница www.soft-press.com/stoichkov/.