Куп излизания по сигнали за инциденти са имали екипите на пожарната през почивните дни

На 26 юли 2019 година служители на РДПБЗН-Плевен са погасили пожари в стърнища и сухи треви в землищата на град Койнаре и село Гиген. Екип на РСПБЗН-Плевен е погасил пожар в контейнер за отпадъци в Плевен на улица „Дойран”. Служители от РСПБЗН-Левски са оказали техническа помощ на водача на самокатастрофирал лек автомобил „Фолксваген Голф” на пътя между град Летница и село Крошуна.

На 26 юли 2019 година в 16:18 часа в Оперативния център на РДПБЗН-Плевен е съобщено за пожар в къща в село Долни Луковит. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са покривна конструкция – 150 кв.м.; 150 кв.м разгърната площ от сградата; бяла, черна и компютърна техника; домашно имущество и уреди. Пострадали няма. Пламъците са потушени от екип на  РСПБЗН - Кнежа.

На 27 юли 2019 година служители на РДПБЗН-Плевен са погасили пожари в стърнища и сухи треви в землищата на град Долни Дъбник, град Белене до пътя за ХТК и град Кнежа в гробищен парк.

На 28 юли 2019 година екип на РСПБЗН-Плевен е погасил два пожара в отпадъци в двор в град  Плевен на улица „ Железничар” и метален контейнер за смет в квартал „Сторгозия”.

На 28 юли 2019 година в 14:50 часа в Оперативeн център на РДПБЗН-Плевен е съобщено за пожар в стопанска постройка в село Мечка. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън като пламъците са тръгнарли от суха трева. Унищожени са 5 кв.м. покривна конструкция. Пожарът е погасен от служители на РСПБЗН - Плевен.

На 28 юли 2019 година служители на РДПБЗН-Плевен са погасили пожари в стърнища и сухи треви в землищата на село Върбица, град Славяново на улица „Димитър Благоев”,  село Бяла вода,  град  Червен бряг,  село Долни Луковит и град Долна Митрополия.

На 28 юли 2019 година късо съединение е предизвикало пожар в лек автомобил „Крайслер 300”. Сигнал за инцидента е постъпил в 14 часа.  Към мястото на произшествието по пътя Сомовит – град Гулянци незабавно са изпратени служители от РСПБЗН-Гулянци.  Пожарът е погасен от собственика до пристигане на екипа.