Съдът може да не приеме името на партията на Слави Трифонов

Мисия

03-08-2019, 13:34

Снимка:

Слави Т. Трифонов/Facebook

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Слави Трифонов обяви, че прави телевизия и партия!

Формация с името "Няма такава държава" говори за антидържавност

"Няма такава държава" е името на политическият проект на Слави Трифонов. Това име обаче противоречи на изискванията за създаване, според закона за политическите партии.

Това потвърдил за "България Днес" дългогодишният юрист и бивш председател на парламента и премиер проф. Огнян Герджиков. "С това название може и да не издържи пред съда, според мен ще има трудности при регистрацията на формация с името "Няма такава държава", защото то само по себе си говори за антидържавност", разясни проф. Герджиков.

Слави анонсира раждането на партийната си амбиция в последното си шоу на 31 август.

"Казах, че като политическата класа не иска да ни гледа отвън - ще ни гледа отвътре. Заради това създаваме политически проект, който по законен начин всички решения от референдума ще ги превърне в закон", анонсира Слави.

Заглавието на формацията, избрано от Дългия, влиза в противоречие на изискванията на закона, според които не се допуска образуването на политическа сила, ако в тезите, името и устава ѝ има "дейност, насочена против суверенитета и териториалната цялост на държавата". Снимка на Деня

Щрихи от Плевен