Песен на талантлив плевенчанин спечели сърцата на публиката на "Бургас и морето"

"Мечтай, Море" в изпълнение на Александър Томов бе избарана за "Песен на публиката"

Големият победител от тазгодишното 37-мо издание на "Бургас и морето" е песента "Това си ти" на Дани Милев по текст на Катерина Бакларова. Първата индивидуална награда на популярния китарист и музикант връчи зам.-кметът Йорданка Ананиева.

На второ място журито отличи песента "Тръгваш ли" на Цанислав Петков и Мина Пенкова от  познатия и обичан от всички квартет "Петте сезона". "Тоя влак за Бургас..." по музика и аранжимент на композитора Руслан Карагьозов и по вечните стихове на незабравимия Христо Фотев, посветени на друг голям бургаски поет - Недялко Йорданов, който също бе в публиката, бе изпълнена от Георги Дюлгеров и зае почетното трето място.

Сърцето на публиката в препълнения Летен театър на Бургас отиде за мелодичната песен на Мартин Антонов и Татяна Йотова "Мечтай, Море", в изпълнение на младия плевенчанин Александър Томов.

Бургаският поет Пейо Пантелеев остана силно изненадан, когато текстът му за песента "Дано да си простиш" по музика и аранжимент на Георги Милтиядов, изпълнена от Пени Ставрева, бе отличен от ежедневника "Черноморски фар". "Бях сигурен, че наградата ще отиде за стихотворението на големия Христо Фотев, но пък си казах, Христо ти си получил всички награди, защо тази да не отиде при мен", сподели пред публиката Пейо Пантелеев.

Тази година фестивалът "Бургас и морето" бе по-емоционален и въздействащ отвсякога. На сцената пред бургазлии се качиха най-големите имена в българската популярна музика, за да отдадат почит и уважение пред слънчевото момиче на българската поезия Петя Дубарова. Йорданка Христова, Ваня Костова, Роси Кирилова, Нели Рангелова, Петя Буюклиева, Кичка Бодурова, Росица Борджиева, дует "Ритон" и  "Тоника Домини" разчувстваха бургаските зрители с вечните хитове по стихове на голямата-малка Петя - "Нощ над града", "Зимна Ваканция", "Сбогом, лято", "Радостта като сълза", "Лунапарк", "Доброта", "Настроение" и други.