Гимнастичките ще се борят за две квоти за Токио със сигурна схема на игра в Баку

Невяна Владинова ще покаже две от композициите си на предстоящото световно първенство в Баку

Българската федерация по художествена гимнастика обяви схемата, по която българските индивидуалки ще се представят на предстоящото световно първенство в Баку. Катрин Тасева и Боряна Калейн ще играят по четири съчетания, а капитанът Невяна Владинова ще покаже две от композициите си, суобщава "Топ Спорт. Тя ще играе с бухалки и лента.

На шампионата на планетата ще се раздават квоти за Токио и българският тим не иска да поема никакви рискове, за да си осигури две места на Игрите догодина. Ансамбълът на Весела Димитрова вече си спечели квота. Освен многоя и финалите на отделните уреди, ще има и отборно класиране. На миналогодишното световно първенство Владинова, Тасева и Калейн спечелиха сребърен медал в отборното за първи път от 23 години. 

Ето цялото съобщение, публикувано от родната централа:

След като от ФИГ бе получено писмо, че до понеделник (12.08) трябва да бъдат определени участничките и схемата на игра на отборите за предстоящото Световно първенство в Баку, след задълбочено обсъждане и с оглед постигането на основната цел пред националните ни състезателки (индивидуално) - спечелването на две олимпийски квоти бяха определени състезателките, които ще представят България на Шампионата на планетата в Баку. До 28-ми август могат да бъдат променяни имената на състезателките, както и уредите, но не и схемата, по която всеки отбор ще участва на първенството.

По решение на треньорския щаб и всички отговорни фактори в БФХГ и като се взе предвид цялостното представяне на трите състезателки през годината, бе взето решение Катрин Тасева и Боряна Калейн да играят по 4 съчетания, а Невяна Владинова да играе на два уреда.