Тихомир Иванов очаква с нетърпение Диамантената лига в Париж на 24 август

Плевенчанинът коментира предстоящото си участие

Тихомир Иванов спечели пълен актив от точки за България на Европейското отборно първенство от II лига във Вараждин и помогна на тима ни да запази мястото си в дивизията и за следващото издание след две години. 

"Тръгнах с единствената цел да взема максимум точки за отбора и да помогна максимално. Каквото зависеше от мен, си го свърших. Със сигурност съм от опитните състезатели, на които трябва да се разчита, но форматът на това състезание е по-различен. Имамe право на общо четири фаула, в началото винаги се усеща притеснение, но като започне състезанието и видиш в какво състезание се намираш, всичко е ок.

Потренирахме две седмици и дойдохме с целта да взема максималния брой точки. По време на състезанието обаче се консултирах с тренера как съм по разбега. Той каза, че съм много добре, по-добре от на тренировките. И вдигнах летвата на 2.33 метра. Такива опити ми трябват. Нищо нямаше да се промени, ако скоча 2.26 м, 2.28 м. Тези резултати можех да си ги запиша в тефтера като скочени, но нямаше да ми помогнат нито за ранкинг системата, нищо за нищо. Затова отидох на 2.33 м”, каза Иванов в интервю за Sportal.bg при завръщането на летище “София”.

Плевенчанинът коментира и предстоящото си участие на Диамантената лига в Париж на 24 август: “Определено за Диамантената лига нагласата ще ми е по-висока. За Париж сме на 100 процента сигурни, след това ще се разбере дали ще пътуваме директно за финала в Цюрих. Аз лично се надявам да пътуваме, но ще го разберем другата седмица.”