Детелин Далаклиев подкрепи мисията на книгата "Останете живи"

И световният шампион по бокс с послание към всички участници в движението по пътищата

"На безумията по пътя може да се сложи край. За целта трябва да обединим усилия за повече толерантност и да променим нагласите си като участници в движението. Само така ще намалим нещастията по нашите пътища. Прочетете книгата и останете живи!", апелира световният шампион по бокс Детелин Далаклиев, изразявайки подкрепата си към мисията на едноименната книга. Изданието на журналиста Георги Стоянов, който е автор и на биографичната книга на боксовата легенда, е посветено на каузата да се спре войната по пътищата.

Близо 1300 са вече последователите на книгата "Останете живи" в социалната мрежа. До този момент изданието бе представено в Плевен, Стара Загора, Варна, Горна Оряховица, Велико Търново, Долна Митрополия, Тръстеник, Царево, Приморско и вече е част от библиотеките на десетки училища в тези градове. Само в рамките на два месеца авторът Георги Стоянов проведе срещи със стотици ученици, тъй като целта на книгата е повече млади хора да осъзнаят навреме колко е важно да бъдат отговорни и разумни участници в движението. Кампанията ще продължи и наесeн, когато се подновява учебната година.

Книгата "Останете живи" поставя акцента върху човешкия фактор за войната по пътищата и разказва истории на хора, участвали или засегнати по един или друг начин от пътнотранспортно произшествие – участници в инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали и ранени, очевидци. Надеждата на автора Георги Стоянов е, че четейки историите младите българи ще се поставят на тяхното място и това ще им помогне да формират още сега своя инстинкт за самосъхранение, за да не станат част от черната статистика на загиналите, ранените или причинилите смърт на пътя.

Наред с истинските истории, които са събрани в изданието, Георги Стоянов предлага на читателите и статистически данни, показателни за тенденциите при пътнотранспортните произшествия, както и полезни за младите хора съвети за действие при катастрофи и за оказване на помощ на пострадали.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен