"Маскираният певец“ завладява родния ефир, Люси Дяковска част от шоуто?

Спрягат плевенчанката като участник или журираща

Предаването "Маскираният певец", което е много популярно зад граница, ще акостира в родния ефир. Шоуто ще се завърти в ефира на Нова тв през септември, а продуцент е Магърдич Халваджиян с компанията си "Глобал филмс", предаде агенция "Монитор".

В продукцията известни българи ще приемат предизвикателството да живеят скрити зад маски в продължение на цели три месеца. Костюмите, създадени специално за шоуто, са на животни и митични същества. Те ще крият певците при всяка тяхна изява на музикалната сцена. Нито екипът на шоуто, нито дори приятелите и семействата на участниците ще знаят тяхната самоличност.

За реализацията на „Маскираният певец“ ще се погрижи екипът, който стои зад предаването "Като две капки вода".

Шоуто "Маскираният певец" тръгва от Азия, където набира огромна популярност по целия свят чрез клипове в социалните медии. Така, например, дори холивудският актьор Райън Рейнолдс се появи с маска на еднорог в корейския формат King of Mask Singer и предизвика истински фурор. Звездата от „Дедпул“ изпя песента Tomorrow от мюзикъла "Ани".

Германия е първата европейска държава, която излъчва формата и той се превърна в най-гледания в историята на немската телевизия. България е втората страна в Европа, която ще го реализира. Права за него притежават и други държави на Стария континент, както и над 15 страни в останалата част по света. Излъчван е още в САЩ и Индонезия, като в Щатите привлича аудитория от 17, 6 милиона зрители.

Макар подробностите около „Маскираният певец“ да се пазят в тайна, феновете вече започнаха да правят спекулации. Една от тях е, че Димитър Рачков ще води предаването, тъй като се появява и в телевизионната реклама.

Заговори се още, че един от участниците ще е певицата Люси Дяковска, тъй като наскоро тя се разписа с участие в немското издание. Бившето попълнение на момичешката група No Angels отпадна още в началото. Тя се появи с костюм и маска на лилав октопод със златна рокля, а журито и зрителите трябваше да отгатнат кой се крие отдолу. Гласът на Дяковска се оказа разпознаваем и тя беше единствената отпаднала от кръга. Люси изпя тоталния хит на Марк Ронсън и Бруно Марс - Uptown Funk. Не е изключено тя всъщност да бъде част от журито. Към момента не е обявено, че такова ще има в българското шоу, но чуждестранните формати разполагат с жури и е почти сигурно, че родните продуценти ще следват модела по лиценз.