В Никопол откриха обновената бивша сграда "Дом на офицера", позната като ДНА

Водосвет за здраве и благоденствие бе отслужен от протойерей Валентин

С церемония в Никопол откриха обновената бивша сграда "Дом на офицера", позната на всички като ДНА, съобщават от местната управа. 
Сградата е построена през 1934г. за "Дом на офицера“, като през годините се е използвана като "Военен клуб", "Дом на Народната армия" и "Гражданска отбрана". В архитектурно отношение сградата е типичен за времето си добър образец за подобни обществени сгради, изграждани като клубове на офицерството и изпълняващи по-широки функции като местни културни домове.
Повече от 15 г. сградата е неизползваема, което доведе и до нейното аварийно състояние.

"С помощта на проект "Красива България" успяхме да завършим първият етап от реконструкцията на тази красива сграда и от преустройството ѝ в музей - МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКИ ЕКСПОЗИЦИОНЕН КОМПЛЕКС“ – НИКOПОЛ.

Дейности които са извършени са: реконструкция на покрива, подмяна на дограма, възстановяване на външна мазилка, изграждане на вход за достъпна среда и изграждане на часовникова кула на сградата и въвеждане в експлоатация на същата. Благодаря на екипа, ръководил проекта, на изпълнителите от фирма „Нитов Инжинеринг“ ЕООД за перфектната и предсрочно изпълнена работа по изпълнение на обекта", написа кметът д-р Валерий Желязков във Фейсбук.
Водосвет за здраве и благоденствие бе отслужен от протойерей Валентин.