Плевенските пожарникари в действие - помагаха при катастрофи и потушиха куп пожари

На 16 август огнеборци от Регионалната дирекция са гасили десет пожара запалени в сухи треви в областта. Инцидентите са регистрирани в землищата на градовете Плевен, Славяново, Белене, Гулянци и селата Крушовица, Радомирци и Въбел.

Екип на пожарната служба в Червен бряг е разчистил пътното платно след ПТП в общинския център на кръстовище между улиците „Цар Калоян” и „Търговска” на 16 август около 16 часа.

На 17 август 2019 година в 19:00 часа служители от РСПБЗН-Никопол са оказали техническа помощ – отстраняване на паднало дърво върху пътното платно на главен път от село Дебово за град Белене.

На 17 август служители от РСПБЗН-Белене са погасили пожар в бали сено в града на улица „Гео Милев”.

На 17 август огнеборци от РДПБЗН-Плевен са потушили пожари в отпадъци и сухи треви в землищата на село Крушовица, в град Гулянци на общинския път за село Крета, в град Кнежа и в гробищните паркове в Червен бряг и село Радомирци.

На 18 август служители от плевенските служби са потушили пожари в сухи треви и нискостеблена растителност в село Гривица, в Плевен на улица „Вит”, в изоставен двор в село Върбица, в град Гулянци, в село Търнене и в село Варана.

На 18 август 2019 година екипи на РСПБЗН-Плевен са участвали в няколко технически помощи при пътни инциденти. Съдействие е оказано в 11:32 часа на пострадал водач на седлови влекач „МАН” при ПТП на главен път Бяла – Ботевград до село Гривица. На същата дата в 15:10 часа служители са измили пътното платно след ПТП на главен път Плевен – Русе. На 19 август 2019 година в 02:50 часа са измили пътното платно след ПТП на пътен участък между град Левски и село Градище.

На 19 август в 02:10 часа екип на РСПБЗН-Плевен е потушил пожар в контейнер за отпадъци в областния град на улица „Неофит Рилски”.