Младежи от Плевен стават част от националната програма "Заедно за отбора"

Програмата е на асоциация "Докосни дъгата" и БФС, като акцент е участието на Младежкия национален отбор по футбол

Младежи от Плевен стават част от националната младежка програма "Заедно за отбора" на Асоциация "Докосни дъгата" и Български футболен съюз. Акцент в програмата е участието на Младежкия национален отбор на България.

Националната младежка програма е естествено продължение на национална кампания "Мисия спорт на любимите герои", където БФС и организаторите на "Мисията" осъществяват през последната година в страната дейности за повишаване на физическо-активния начин на живот на децата в България.

Програмата има за цел да осигури възможността определен брой български деца в неравностойно положение да тренират футбол, като тя поема всички разходи за спортно-тренировъчната дейност в рамките на една календарна година.

Финансирането на програмата ще бъде осигурено от Националния младежки отбор по футбол като всеки футболист ще прави дарение към програмата. Паралелно ще се осъществяват и еднодневни кампании на младежкия национален отбор, като в рамките на предстоящи лагери ще се правят срещи с младежи, трениращи футбол от различни общини в страната.

Програмата стартира на 2 септември от 10.00ч в базата на БФС, където Младежкия национален отбор ще приеме младежи от Плевен, Айтос и Смолян.