Плевен се включва в кампанията "Да изчистим България заедно”

Всеки може да даде добър пример – семейство, детска градина, училище, компания или дори цяла административна област

Кампанията "Да изчистим България заедно" на bTV Media Group е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.

Вече девета поредна година инициативата "Да изчистим България заедно" ще обедини хиляди хора, които искат да живеят на едно по-чисто място! Всеки може да даде добър пример – семейство, детска градина, училище, компания или дори цяла административна област.

Тази година всеки желаещ да участва може да организира акция и да събере доброволци, с които да промени средата с новите функционалности на традиционната карта на #ДаИзчистим: https://map.daizchistim.bg/karta/.

На 14 септември ще можем не просто да почистим замърсените зони, но и да инициираме всякакъв тип добри дела като обновяване на площадки и градинки, засаждане на дървета, ремонт на туристически табели и заслони, боядисване на пейки и всякакви други дейности, с които да направим средата около нас по-хубава. За целта гражданите ще трябва да отбележат местата, които желаят за бъдат облагородени на картата, за да осигурим необходимите материали, съобщават организаторите.

Повече информация и актуални новини за акциите, които ще се проведат в гр.Плевен - следете на Фейсбук събитието