Затвор и глоба за наркодилър oт Плевен и негов клиент

Плевенчанинът разпространява дрога – основно метамфетамини, от дома си във Варна или в близост до него

Наркодилър и клиентът му се признаха за виновни и по съкратената процедура получиха намалено с една трета наказание, в рамките на едно съдебно заседание на Варненския окръжен съд, съобщава 24chasa.bg.

24-годишният Самуил Петров бе признат за виновен за това, че в периода 26.04.2018 г. - 27.09.2018 г., при условията на продължавано престъпление, е разпространявам метаамфетамини. Съдът му даде 3 години затвор, което редуцира с 1/3 до 2 години, както и глоба в размер на 6 хиляди лева. За това, че на 27-и септември е засечен зад волана на кола с фалшива регистрационна табела, получи още година затвор, но следва да изтърпи по-голямото наказание - 2 години. 25-годишният му клиент - Георги Митев, отнесе само 1000 лв. глоба за притежание на дрога за 38.74 лв., закупена от Самуил.

През април 2018 г. в група „Наркотици" при ОД МВР - Варна била получена информация, че Самуил разпространява дрога – основно метамфетамини, от дома си във Варна или в близост до него. Разпределението извършвал в дома си със своя везна. Клиентите му се свързвали с него по мобилния му телефон, или чрез социалните мрежи. На 26.04.2018 г. била проведена специализирана полицейска операция. Самуил бил задържан малко след като продал дрога на Георги. По случая било образувано досъдебно производство, а Самуил бил пуснат от ареста срещу подписка. Въпреки това обаче, той продължил да продава метамфетамин. На 26.09.2018 г., Самуил е задържан на бул. "Владислав Варненчик", като в автомобила, който управлявал, се возили и двама негови клиенти. При извършената полицейска проверка било установено, че той няма шофьорска книжка, както и че предната регистрационна табела на автомобила е фалшива. При извършените претърсвания на 26 и 27.09.2018г. в автомобила и дома на Самуил са намерени наркотици, везни и пособия за разпределение на забранените вещества.

По данни на съда Самуил е от Плевен, с основно образование, безработен, неженен и осъждан.