Спецпрокуратурата влезе в град Левски, удариха по бандата на Келеша

Градът осъмна блокиран заради телефонни измамници

Бандата на Димитър Серафимов - Келеша, който беше задържан рано тази сутрин в при акция в Левски е наблюдавана от месеци. Градът осъмна блокиран заради телефонни измамници. Става въпрос за съвместна акция на Национална полиция, ОД МВР - Плевен и жандармерията, пише trafficnews.bg.

В къщата на Келеша са открити голяма сума пари, злато и златни пендари. Органите на реда проверяват общо 9 адреса, сред които е и къщата на бащата на Келеша.

По първоначална информация задържаните са именно Димитър и Васил, които са баща и син. Задържан е и мъж под прякор Майтапа. Преди три години Келеша бе арестуван в Пловдив заедно с братовчед си, след което беше осъден на близо две години затвор. Тогава бяха доказани 6 телефонни измами, а прокуратурата поиска конфискация на имуществото на ало бандата. На 18 април при съвместна акция у нас и в Румъния беше разбита бандата на Борислав Димитров-Бобито, която е сред най-добре организираните групи на ало мафията. Тогава полиция и жандармерия нахлуха в ромските палати в Горна Оряховица. Тарторът и четирима негови съучастници бяха задържани в Румъния и по-късно предадени на българските власти и специализирания съд.