Пътни полицаи ще контролират и улесняват пътуващите по АМ "Струма"

Въведена е временна организация на движението

За леките автомобили и ППС до 12 т  за периода от 14 ч. на последния работен ден  на седмицата до 10 ч. на последния почивен ден в участъка от АМ „Струма“ в района на гр.Дупница в посока София – Благоевград в зоните на извършване на ремонтни работи движението ще се пренасочва в насрещното платно и ще се осъществява в две ленти, а за посока Благоевград – София в една лента.

За периода от 10 ч. на последния почивен ден до 14 ч. на последния работен ден, в участъка от АМ „Струма“ в района на гр.Дупница в посока София – Благоевград в зоните на извършване на ремонтни работи движението ще се пренасочва в насрещното платно и ще се осъществява в една лента, а в посока Благоевград – София в две ленти.

Платното за Кулата от автомагистралата, което е засегнато от пожара в депото за отпадъци, остава затворено за извършване на необходимите аварийно-възстановителни дейности.

Пътните превозни средства над 12 т, включително и автобусите, пътуващи към Кулата се отбиват от АМ „Струма“ при пътен възел „Долна Диканя“, преминават по обходен маршрут по път I-1/Е-79 и при пътен възел „Бобошево“ продължават по АМ „Струма“. За пътуващите към София отбиването по път Е-79 се осъществява при пътен възел „Бобошево“ и при пътен възел „Дупница Север“ пренасочване към магистралата.

За ППС над 12 т се ограничава движението по пътната връзка от път Е-79 към АМ „Струма“, при пътен възел „Дупница Север“ при км 51+236 и по пътните връзки от път ІІ-62 Дупница-Кюстендил към АМ „Струма“ на пътен възел „Дупница Юг“ по направленията: Кюстендил – Благоевград, Кюстендил – София, Дупница – Благоевград и Дупница – София