Всички осем души, задържани при акцията в град Левски, вече са с обвинения

Телефонните измамници от Левски разполагали с джобни пари на ден колкото една минимална пенсия

Всички осем души, които бяха задържани при акцията срещу телефонни измами в град Левски, вече са с обвинения. Това съобщи говорителят на Специализираната прокуратура прокурор Сийка Милева, като даде подробности и за дейността на измамниците, предаде tribune.bg.

Групата е действала от началото на 2018 година на територията на цялата страна, но най-вече в София.  Представяли са се за полицаи, които помагат на жертвите да предотвратят телефонни измами.

При обиските са открити множество мобилни телефони и SIM карти, включително румънски, както и голяма парична сума и различни ценности. SIM картите са криели в дистанционни за телевизор, а в дупка в зимник са открити множество накити и монети. Освен това групата е разполагала и с 8 луксозни автомобила.

 "Тези хора нямат нито един ден трудов и осигурителен стаж, въпреки това са демонстрирали добър начин на живот“, коментира прокурор Милева. Те са разполагали и с джобни пари на ден колкото една минимална пенсия. Един от задържаните дори се е подвизавал в социалните мрежи с прякора „Васко Богатия“. От прокуратурата са разпоредили данъчни ревизии

По данни на полицията през първите 7 месеца на 2019 г. тенденцията е за намаляване на извършваните телефонни измами, като за този период техният брой е 459, което е с 33% по-малко спрямо същия период на предходната година.