Таланти на Спартак 1919 с най-добри показатели в тренировките на Нотингам Форест!

Йордан Желев и Теодор Георгиев изкараха 10-дневен престой в Нотингам

Йордан Желев и Теодор Георгиев, които изкараха 10-дневен престой в Нотингам, впечатлиха треньорите на английската академия не само с качествата си с топка, но и с огромното желание и издръжливост, които показаха в мачовете и тренировките.

"Английският клуб постепенно изпраща различни репорти с анализи на момчетата към нашия клуб, за да може в детайли да се проследи представянето на българите и да се получи повече информация за тяхното състояние. Показателите на двамата българи са най-високи в пробяганото разстояние, избяганите метри на най-висока скорост и във всички останали измервания, отчетени от GPS потниците с които играчите на Форест тренират", споделят от Спартак 1919.

"Момчетата показаха невероятен дух и борбеност, както в мачовете, така и в тренировките. Теодор бе по-тих от предния път, но отново демонстрира изключителен нюх към играта, съчетан със страхотна техника и много добре развито разбиране и ориетнация в игровите ситуации.
Йордан имаше сериозно присъствие в предни позиции. Затова помогна и физическото му развитие, което го прави подходящ за английския футбол. Може би във формация с 2-ма нападатели, тарана би се чувствал по-добре и би бил още по-полезен. Впечатлени сме от физическата подготовка и на тримата играчи на Спартак, които бяха при нас. Те издържаха на натоварванията и се справиха с поставените им задачи. Ние знаем, че в"Спартак работят с английска кондиционна програма и това си проличава от поведението на момчетата, когато са тук при нас. Модела на работа е сходен и това помага на играчите от българската школа да се приспособят по-лесно при нас.", коментира Даниел Бейл, който е директор в академията на Нотингам Форест и отговаря за възрастите между 12 и 16 години.

Двамата "гладиатори" се завърнаха на 25 август и взеха участие в двете международни контроли с Апоел (Хайфа) и Макаби Ахи Назарет U19, играни в Тетевен. Йордан отбеляза и страхотно попадение от пряк-свободен удар от около 27-28м. срещу Апоел.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия