Тежък уикенд за огнеборците, Плевенско пламна

Няма пострадали хора

На 30 август служители от РДПБЗН – Плевен погасиха пожари в сухи треви в землището на село Търнене,  град  Плевен, село Вълчитрън, село Ясен, село Петокладенци, село Радомирци, село Горник на улица "Средна гора", село Каменец, село Бреница на улица "Опълченска", град Долна Митрополия.

На 30 август в 16:25 часа в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в царевичен блок и суха трева в землището на село Коиловци. Причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Собственикът изпраща на място земеделска техника, с която да заоре царевичния блок. Унищожени са 500 дка посеви в царевичен блок. Бързата намеса на противопожарните екипи спасява 300 дка посеви царевица; сгради, помпена станция; фургон и трафопост. Пламъците са погасени от екипи на РС ПБЗН – Плевен.

На 30 август около 20 часа служители на РСПБЗН – Червен бряг са потушили пожар в сметище в землището на град Койнаре.

На 31 август екип на РС ПБЗН – Плевен е погасил пожар в контейнер за отпадъци в Плевен на улица ”Васил Априлов“.

На 31 август 2019 година в 09:10 часа екип на РС ПБЗН – Плевен оказа техническа помощ като премахна гнездо на оси на улица ”Цоню Матев”.

На 31 август 2019 година в 12:10 часа в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в стърнище и царевичен блок в землището на село Търнене. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са  30 декара с царевични насаждения. Бързата намеса на екипа е спасила 60 декара от царевичния блок. В пожарогасенето са участвали служители с един автомобил на РС ПБЗН – Плевен.

На 31 август 2019 година в 12:46 часа е съобщено за пожар в къща в Плевен на улица „Текийски Орман“.  Причините за инцидента с в процес на установяване.  Унищожени са 60 кв.м от сградата, техника и домашно имущество. Пострадали няма. Пожарът е погасен от екип на РС ПБЗН – Плевен.

На 31 август екипи на РДПБЗН – Плевен са погасявали запалени сухи треви в землищата на град Долни Дъбник, село Градина, село Брест, село Дисевица, в село Търнене на улица „Хаджи Димитър“, село Староселци на улица „Искър“, гр. Плевен м. Текийски Орман и ж.к. Сторгозия,  град Койнаре, град Червен бряг, град Никопол, село Жернов, село Гиген, село Лазарово, село Божурица, село Ореховица.

На 31 август 2019 година в 16:18 часа в РС ПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в стопанска постройка в град Славяново. Причините за произшествието са в процес на установяване.  Унищожени са 15 кв.м покривна конструкция и са опушени стени 20 кв.м. Пламъците са погасени от служители на РС ПБЗН – Плевен.

На 1 септември 2019 година служители погасиха пожари, запалени в сухи треви. Инцидентите са регистрирани в село Търнене, село Коиловци,  град Славяново, на главен път Е83  в района на град Долни Дъбник, село Радомирци, село Горник, град Койнаре на улица "Милчо Симеонов", град Червен бряг, град Гулянци, град Кнежа на ул."Беласица", село Байкал на улица “Бенковска", град Долна Митрополия.    

На 1 септември 2019 година в 20:47 часа екип от РС ПБЗН – Плевен потуши пожар в метален контейнер за отпадъци на улица "Москва".

На 1 септември 2019 година в 14:04 часа е постъпил сигнал за пожар в частен имот в село Староселци на улица „Искър“. До пристигането на екип от РСПБЗН – Кнежа са унищожени 30 кв.м покривна конструкция от селскостопанска постройка, каруца и две бурета.    Предполагаемата причина за възникването на пожара е небрежност при боравене с открит огън. По първоначални данни огънят е тръгнал от суха трева, като пламъците са обхванали селскостопанската постройка. Пострадали хора няма.