СУ "Димчо Дебелянов" - Белене защити успешно нов международен проект по програма "Еразъм +", финансиран от ЕК

Темата на проекта е: Мисли глобално, действай локално!

СУ "Димчо Дебелянов" - Белене защити успешно нов международен проект по програма "Еразъм +", финансиран от Европейската комисия. Темата на проекта е "Мисли глобално, действай локално!". Неговата продължителност е от 1 септември 2019 до 1 септември 2021 г.

Работен език: френски, страни –партньори: Франция – Руан/столицата на Нормандия/, Италия – Витербо, Румъния - Букурещ, Испания - Канарски острови.

Основната цел на проекта е да можем да разберем как да живеем в хармония с природата и как да възстановим прекъснатата с нея връзка.

"Дошло е време, когато Човек и Природа трябва да се вгледат един в друг. Защото хората зависим от Земята и тя зависи от нас. По проекта са запланувани 4 работни срещи в страните-партньори, в които ще участват 20 ученици и 8 учители и едно обучение на учители, в което ще участват 2 учители. Първата работна среща ще се проведе през месец октомври в нашето училище. Паралелно с това сме по средата на другите два проекта Еразъм+, които ще приключат през май 2020. По тях работните срещи са както следва: месец ноември - две работни срещи в Италия /Сицилия-Сиракуза/ и Афрагола, 2 работни срещи в Румъния през март/ Клуж Напока и Крайова/ и Франция /Русийон/. Нашето училище ще е домакин по единия от проектите през май 2020", споделят от СУ "Димчо Дебелянов".

"Горди сме, че гимназията в Белене е едно сред 5-те училища на Плевенска област, които имат одобрени проекти за новата учебна година. Това ни нарежда сред модерните училища, с креативни и талантливи преподаватели!", допълват оттам.