Асоциация "Докосни дъгата” и БФС дадоха старт на благотворителната програма "Заедно за отбора"

В първото събитие се включиха футболни таланти от Айтос, Плевен и Смолян

Съвместната благотворителна програма на Асоциация "Докосни дъгата" и Българския футболен съюз - "Заедно за отбора“, официално бе открита днес в Национална футболна база "Бояна". Треньорският щаб и футболистите от младежкия национален отбор направиха първото си дарение в подкрепа на деца в неравно положение от цялата страна. Програмата има за цел да осигури възможност на определен брой непривилегировани подрастващи да тренират футбол, като поема всички разходи за спортно-тренировъчната им дейност в рамките на една календарна година.

Първото събитие в рамките на програмата протече с участието на играчите и треньорите на България U21, на председателя на Асоциация "Докосни дъгата" д-р Денислава Ангелова, на футболни таланти от Айтос, Плевен и Смолян, на кмета на Айтос Васил Едрев, на кмета на Смолян Николай Мелемов и на началник отдел "Младежки програми и проекти" към Министерството на младежта и спорта Моника Янакиева, а специалната изненада в края на церемонията бе появата и на националния селекционер на „А“ отбора Красимир Балъков.

Програмата "Заедно за отбора" е естествено продължение на национална кампания "Мисия спорт на любимите герои”, която БФС и организаторите на Мисията осъществяват през последната година за подпомагане на активния начин на живот на децата в България.

"Живеем във времена, в които много от подрастващите нямат интерес и желание да практикуват футбол, но пък има и немалко такива, които имат желание, но нямат възможност да си го позволят. Тук идва нашата роля – да подадем ръка на тези деца, които искат да се развиват, но са поставени в неравни социални и битови условия. Аз, заедно с колегите от моя щаб и футболистите от младежкия тим, ще дадем своя скромен, но искрен принос за сбъдването на техните мечти“, заяви селекционерът на България U21 Александър Димитров.

“Искам да благодаря на Българския футболен съюз, че продължава да ни подкрепя в желанието да помогнем на колкото се може повече български деца да спортуват и да живеят активно”, каза от своя страна д-р Ангелова.

Приветствия към децата и всички присъстващи изказаха и кметовете на Айтос и Смолян, които подариха на Александър Димитров възпоменателни плакети. В края малчуганите бяха зарадвани със специални подаръци от организаторите и получиха възможност да снимки и автографи с треньорите и футболистите на младежкия национален отбор, както и с Красимир Балъков.

Кандидатите, които желаят да се включат в програмата „Заедно за отбора“, трябва да попълнят Декларация и Заявление за участие и да ги изпратят на [email protected].