Тихомир Иванов: Надявам се аз да съм изненадата на Световното в Доха

Плевенчанинът радостен, че негови съграждани са го подкрепили на Балканиадата

Тихомир Иванов спечели балканската титла в скока на височина в Правец, регистрирайки постижение от 2.27 м. Плевенчанинът направи хубави опити на 2.33 м, колкото е квалификационният норматив за Олимпийските игри в Токио догодина, но за съжаление не успя да преодолее този резултат.

“Такива опити искам да правя – над 230 см. Мисля, че това показва всичко. Преди няколко дни на Диамантената лига постигнах по-силен резултат, резултатът ми днес от 227 см е среден спрямо сезона ми. Днес видях доста съграждани от Плевен, което ме радва, защото не се прибирам толкова често там. Изключително радостно е да видя мои съграждани, които са дошли да ме подкрепят”, каза Иванов след състезанието пред Спортал ТВ.

Той коментира и третото си място във финала на Диамантената лига в Цюрих, където постигна 2.30 м: “Разбира се, че съм доволен от Диамантената лига. Знаете, че направих само две, но успях да се класирам за финала. За мен е радостно до скоча 230 см и съм трети на финал. Нямах претенции за диамант, какво място ще заема, просто отидох да си скачам и да се наслаждавам.

Мутаз (б.а. световният шампион Мутаз Есса Баршим) не е в добра форма. Здрав е, така казва, но не е в добра форма. Не се радвам, че го побеждавам, когато не е в добра форма. Бих се радвал да го побеждавам на 230 см, ако мога да скачам и на 240 см. Бондаренко обаче не участваше. Не знам той какво е приготвил, така че ще разберем на Световното.“

Иванов говори и за предстоящия планетарен форум в Доха: “Надявам се аз да съм изненадата на Световното като резултат. Преди две години на квалификацията в Лондон се получи много добре, сега се надявам на същото, но на финала.”
Снимка на Деня

Щрихи от Плевен