Информационна кампания на Министерството на културата ще мине и през Плевен

Обявиха покана и започва информационна кампания по Програма PA 14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“

Министерството на културата обяви първа покана за нaбиране на проектни предложения по Резултат 2 „Подобрен достъп до култура и изкуства“ по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. В тази връзка започва информационна кампания, чиято цел е Поканата да достигне до най-широк кръг потенциални кандидати и заинтересованите страни да бъдат запознати с възможностите за финансиране по Програмата. Проектни предложения могат да се подават от 02 септември 2019 г. до 03 декември 2019 г. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на културата.

Насоките за кандидатстване по Резултат 2 „Подобрен достъп до култура и изкуства“ са налични на следния адрес: https://eumis2020.government.bg/bg/s/Procedure/Info/edb6005c-2b48-4e1f-9a8c-cc5f97d8cce2.

Кампанията стартира от 10 септември в София. Информационни събития ще се състоят също във Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Велико Търново, Плевен, Стара Загора, Благоевград и Враца.

Графикът на предстоящите събития е публикуван тук.

Регистрационна форма за участие можете да откриете тук https://forms.gle/dgsYjbAqijrXAr3FA

Програма PA 14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ се фокусира върху ролята на културата и културното наследство като ресурси за местно и регионално развитие. Резултат 2 „Подобрен достъп до култура и изкуства“ ще подкрепи проекти, позволяващи организирането на разнообразни артистични и творчески събития, фестивали, пърформанси, изложби и инициативи, които ще съживят периферните пространства, ще вдъхнат нов живот в по-малки градове и села и не на последно място – ще привлекат и ангажират нови публики. 

Повече за ПрограмаPA 14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ тук.

Финансовият механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. предоставя средства, осигурени от Кралство Норвегия, Република Исландия и Княжество Лихтенщайн. Целта е намаляване на икономическите и социалните различия в Европа и засилване на двустранните отношения между страните-донори и страните-бенефициенти чрез финансиране на няколко приоритетни сектора, сред които култура, гражданско общество, добро управление, основни права и свободи.