Служителите на РДПБЗН – Плевен участваха в ликвидирането на нови 24 произшествия

Необитаем дом горя в село Петърница

На 9 септември служителите на РДПБЗН – Плевен участваха в ликвидирането на 24 произшествия. В област Плевен остава в сила предупреждението за висока степен на пожароопасност. През денонощието на територията на областта са възникнали 17 пожара в сухи треви в землищата на град Плевен, град Кнежа, град Гулянци, град Долни Дъбник, град Червен бряг в местността Маркова могила, град Искър в местността Чакръците, и селата Дъбован, Крушовене, Ракита, Славовица, Брест, както и в областния град в ж.к „Дружба“ и град Червен бряг на улица "Лазар Ръжанов". В 07:23 часа е постъпил сигнал за пожар на дървени траверси на ЖП линия за товарни превози в западна индустриална зона в Плевен. По първоначална информация огънят е запален в сухи треви в съседство. Унищожени са 60 дървени траверси. Пламъците са потушени от екип на РС ПБЗН – Плевен. Причини за всички произшествия е безотговорното палене на огън. Служители от РДПБЗН – Плевен напомнят, че остава в сила категоричната забрана за палене на огън в сухи треви. Установените нарушители ще бъдат санкционирани.

На 9 септември поради техническа неизправност напълно изгоря микробус „Фолксваген Транспортер“ на улица „Гривишко шосе“ до ЖП прелез в село Гривица. Сигнал за инцидента е постъпил в 09:30 часа. В пожарогасенето са участвали служители от РС ПБЗН – Плевен.

На 9 септември 2019 година в 11:15 часа в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в стопанска постройка – барака в село Николаево на улица "Юрий Гагарин". Причините за произшествието се в процес на установяване. Унищожени са 80 кв.м покривна конструкция, 10 куб.м дървен материал и 300 кв.м сграда. Пламъците са потушени от екип на РС ПБЗН – Плевен. По случая работата продължават служители от Второ РУ – Плевен.

На 9 септември в 12.10 часа е получен сигнал за пожар в необитаем дом в село Петърница. В следствие на пожара напълно е изгоряла къщата. До пристигането на спасителни екипи огънят е обхванал и намиращия се в съседство дом. Унищожена е част от покривната му конструкция – 20 кв.метра. Пламъците са погасени от служители на РСПБЗН – Плевен.  Причините за инцидента се изясняват. Извършен е оглед на местопроизшествието. Уведомен е прокурор. Работата продължават разследващ полицай и екип на РУ Долни Дъбник.

На 9 септември 2019 година служители от РДПБЗН-Плевен са потушили пожари в отпадъци в землищата на селата Буковлък, Чомаковци и Козар Белене.