Журналистът Георги Стоянов представи в Смолян мисията на книгата си "Останете живи"

Книгата ще стане част от библиотеките на училищата в Смолян

Журналистът от Плевен Георги Стоянов представи книгата си "Останете живи". Събитието се проведе по инициатива на кмета Николай Мелемов, а книгата ще стане част от библиотеките на училищата в Смолян. Нейната мисия е да накара повече млади хора да осъзнаят навреме колко е важно да бъдат отговорни и разумни, за да не станат част от черната статистика на загиналите, ранените или причинилите смърт на пътя. 

На срещата присъстваха представители на РУО на МОН, ОД на МВР, БЧК, ПБЗН, 101 –ви Алпийски полк, учители, ученици и др.

Събитието откри зам. -кметът Марин Захариев, който благодари на автора, че представя и в Смолян изключителното полезната си книга пред младите хора.

"Историите в книгата са едни уроци за всички на пътя - както за младите, така и за възрастните. Черната статистика от катастрофи, породени от човешки грешки, е нещо, което може да променим само и единствено с повече разум и отговорност. Никой няма да живее вечно, но и никой не заслужава да приключи житейския си път в т.нар. "война", която се води по пътищата ни", сподели Георги Стоянов пред присъстващите.

В навечерието на първия учебен ден, всички изразиха надежда, че учениците ще бъдат внимателни, а шофьорите ще правят всичко по силите си, за да ги пазят.