Представители на Общински съвет - Плевен зарадваха деца в Беглеж с подаръци за първия учебен ден

Инициативата е в рамките на кампанията "Да върнем децата на училище", организирана от НССБ

Дни преди първия учебен ден 14 деца от семейства в неравностойно социално положение, обучаващи се в ОУ "Васил Левски" в село Беглеж, родното място на оперната прима Гена Димитрова, получиха подаръци - учебни пособия и раници. Изненадата дойде от председателя на Общински съвет - Плевен Мартин Митев, Петя Василева - заместник-председател и общинския съветник Христослав Михайлов, които лично раздадоха пособията на децата. Инициативата е в рамките на кампанията "Да върнем децата на училище", организирана от Националното сдружение на сираците в България с подкрепата на народния представител Владислав Николов.

"С тази инициатива искаме да зарадваме деца, които имат нужда от подкрепа в подготовката за първия учебен ден. Всяко дете заслужава да тръгне усмихнато на училище, без то и семейството му да изпитват притеснения дали има тетрадки, учебници или раница. В Беглеж такава помощ получават 14 деца, което за мен означава, че 14 семейства ще посрещнат по-спокойни този 15 септември“, обърна се към децата и техните родители председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

"За да върви един човек напред, трябва да бъде образован. Важно е да бъдете грамотни, да бъдете старателни в училище и да учите с желание. Образованието е важно за всички деца“, каза и Петя Василева.

На предаването на пособията в Беглеж присъства и председателят на Националното сдружение на сираците Слави Михайлов, който благодари на всички, подкрепили инициативата. Благодарност за вниманието и подкрепата изказаха и кметът на селото Георги Данов, както и директорът на училището Мариана Грънчарова. „Децата, които днес получават учебни пособия и раници, са от семейства в затруднено социално положение и са ученици от 5 до 7 клас“, информира Мариана Грънчарова.

Освен учебни пособия и раници, за училището имаше и общи подаръци - футболни, волейболни и баскетболни топки.

ОУ „Васил Левски" - с. Беглеж, е основано през далечната 1836 година. Днес в учебното заведение се обучават 34 деца от втори до седми клас от Беглеж и съседното село Горталово. Девет са децата, записани в подготвителна група за новата учебна година. Училището ще отвори врати с освежени класни стаи.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"