Премиерът Бойко Борисов посети град Русе и инспектира изпълнението на ключови проекти

Министър-председателят Бойко Борисов днес посети град Русе. Той инспектира напредъка по изпълнението на мащабните инфраструктурни проекти, които се изпълняват на крайбрежната ивица на града, с които го запозна кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов.

„С изцяло обновената крайбрежна зона – новите пасарелки с панорамни гледки, кейовата стена, зоните за отдих и спорт на открито, ще сбъднем една десетилетна мечта на русенци – да обърнем града с лице към река Дунав“, сподели русенският градоначалник. Премиерът посети и вече завършените обекти в близост – изцяло новите булевард „Придунавски“ и ул. „Славянска“. След това той разгледа и ремонтираното училище СУ „Христо Ботев“.

По време на посещението си премиерът беше придружен от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, който връчи документ - Разрешение за ползване на учебното заведение на директора Теодор Коцев. Такъв получи и директорката на МГ „Баба Тонка“ Галина Бобева. Двете училища са с изцяло обновени заедно с дворните пространства по проект на Оперативна програма „Региони в растеж“ и ще посрещнат учениците на 16-ти септември с нови отлични условия за провеждането на учебни занятия и спорт.

     Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"