От днес избирателите могат да проверят номера и адреса на избирателната си секция

Искане за гласуване по настоящ адрес по електронен път може да стане след идентификация с електронен подпис

От днес избирателите могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване за предстоящите избори за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 г., съобщава Министерството на регионалното развитие и благоустройство.

Можете да направите справката на адрес http://www.grao.bg/elections/. Предоставена е и възможността да се подава "Искане за гласуване по настоящ адрес" по електронен път от общинските администрации. Това обаче може да стане след идентификация с електронен подпис.

Всеки гражданин би могъл да направи проверката къде ще гласува и като изпрати SMS на номер 18429. Той е единен и за трите мобилни оператора. Цената на SMS e 25 стотинки без ДДС. В текста на SMS се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за предстоящите избори за въведения ЕГН.

Може да получите въпросната информация и с обаждане чрез стационарен или мобилен телефон, като се избере номер 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO"). Тел. 0800 1 4726 е безплатен за цялата страна.

Справката за всички български граждани се осигурява от Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" към Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен