Проблемът със стадион "Плевен" е сериозен

"90 процента от феновете гледат да влязат без пари", коментира Величко Великов, член на УС на Спартак

Проблемите със стадион "Плевен са сериозни. Това стана ясно по време на пресконференция на членовете на УС на футболния Спартак. 

"Дойдоха два пъти от лицензионната комисия, след като влязохме във Втора лига, предписанията бяха сериозни. Най-големият проблем, за да не се изпълнят те, е големият теч, който има на покрива на стадиона. Поради тази причина там трябва да се направи основен ремонт, който е доста скъп. От три явили се фирми, нито една от тях не можа да даде гаранции, че след извършване на ремонта няма да протече отново. По-малката работа е вътре в съблекалните. Но за да се стигне до ремонт там, трябва да се оправи първо покрива. Ето това е големият ни проблем, но без намесата на държавата, защото говорим за големи проекти, това не може да се случи. В момента има едно друго конструктивно решение, над което работим - опитваме се да направим нещата чрез някаква огромна козирка, но и този проект възлиза на сума от порядъка от 300 хил. лв.", коментира Пепо Петков.

"90 процента от феновете гледат да влязат без пари на стадиона. Аз продавам билетите. Колеги бизнесмени в града не искат да извадят 2 лева да си платят билета! Спонсорът на Арминия (Билефелд) ме води на мачове в Германия, купуваме си билети и влизаме. Преди години сложихме кутии в автобусите, градската линия, който иска да помага. Никой не даде един лев!", отговори от своя страна Величко Великов на въпроса дали скоро феновете в Плевен ще могат да гледат отбора на стадиона.