В Плевенско хванаха кандидат-кмет да полива плантация с канабис

Акцията е на криминалисти от Плевен и Кнежа

Кандидат за кметски наместник в плевенското село Староселци бе заловен да полива плантация с канабис, съобщава TrafficNews. 23-годишният Пламен Ганов заловен заедно с неговия 17-годишен помощник Аксиан Миланов. Производителите на марихуана са наблюдавани от седмици от полицията преди да бъдат закопчани.

Акцията е на криминалисти от Плевен и Кнежа, които са задържали двамата ортаци, докато се грижат за нивата. Тя се намира в местността Гачовата колиба, която е много трудна за достигане, обясни кметът на Староселци Людмил Христов Иванов. Той каза, че е потресен, защото двамата младежи били от добри и възпитани семейства.

"Разбрах, че Пламен ще ми е опонент на изборите. Не е лошо момче, баща му се занимава със земеделие, честен и трудолюбив човек. Аксиан е от ромски произход, не е създавал проблеми досега", коментира пред TrafficNews кметът Иванов. "Не знаех, че отглеждат марихуана, никой изобщо не е подозирал нещо подобно. Това е абсолютно труднодостъпна местност на  границата на нашето землище с това на Долни Луковит. Аз също се занимавам със земеделие, за пръв път виждам такова нещо", заяви още той.